Костадин Ангелов: Без да говори, Трифонов каза, че не става за премиер

Той вече прави разлика между "аз искам" и "аз мога", смята здравният министър
Обновена: 26 апр 2021 18:18 | 26 апр 2021 18:09, Красимир Ангелов
278
Костадин Ангелов: Без да говори, Трифонов каза, че не става за премиер
Снимка: БГНЕС

"Без да говори, Слави Трифонов каза три неща. Първото е, че не става за премиер. Второто, че не може да състави правителство и третото, че започна да прави разликата между "аз искам" и "аз мога", заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов пред bTV.

Още по темата
Както е известно, тази сутрин лидерът на "Има такъв народ" обяви номинацията за премиер от партията – шампионката в шаха Антоанета Стефанова, която обаче веднага ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство, щом го получи от президента.

"Подкрепата в парламента е много видна, има над 160 депутати, които вземат решения под пара, за един ден. Тогава, когато си казал на своите избиратели, че се бориш да управляваш тази държава, трябва да носиш отговорност", коментира още министърът в оставка.

Според него няма последователност в думите и действията на "Има такъв на народ".

Здравният министър в оставка коментира и доставките на ваксини и „зелените коридори“, които ще важат за предстоящите празнични дни.

От 30 април до 9 май в страната отново ще отворят т. нар. "зелени коридори". Не е необходимо предварително записване, поясни здравният министър.

Той припомни, че днес е пристигнала първата голяма доставка на РНК ваксини – 138 хил. дози на "Пфайзер". "Оттук нататък всичко е процес на организация. Ще има ваксини за всички желаещи", увери Ангелов.

По повод ваксинирането с "АстраЗенека" и решението на ваксинационния щаб да даде възможност на желаещите, имунизирани с първа доза на препарата, да си поставят втора доза от иРНК ваксината, здравният министър уточни:

"Принципът на действие на всички ваксини е вкарване на т. нар. "спайк" протеин на вируса, който действа под формата на антиген, благодарение на който нашето тяло изработва антитела, които се борят срещу вируса при бъдеща среща. Няма значение по какъв начин този „спайк“ протеин влиза в организма. От медицинска гледна точка няма значение. Втората ваксина усилва образувалият се до момента имунитет", категоричен бе здравният министър в оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
1
 
! Отговори
иванчо преди 3 години
Слави - без да говори - каза;а ти, с много говорене нищо не каза, но безрой пъти показа, че не ставаш за ............
222
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали Трифонов е направил разликата между "аз искам" и "аз мога"? Съмнявам се. Почти нито един българин не прави такава разлика. Не само в политиката.
221
0
 
1
 
! Отговори
Lina преди 3 години
бтулинке, излагаш се , мила... Като лекар не виждаш ли , че Слави е зачервен и подут и е ударен от ковид там, където е слабото му място - кръста. Друго ми прави впечатление, че основните медии продължават да обслужват бочка . Явно не е изтекъл договора за " реклама " все още. Другото обяснение от лИбофф
220
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лелее не е истина колко ми е антипатичен този, кой му даде микрофон
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно казано
218
5
 
2
 
! Отговори
Лайф ис лайф! преди 3 години
Навремето прякора на Леонид Брежнев беше: Товарищ НЕТ!Опростачването приключи. В Момента Слави е в Апогей от тук нататък разпад.Това е много добре предвид събитията в Украйна и опитите на Москва да се меси във вътрешните работи на Бившия Социалистически Блок.Доста пари хвърлени на вятъра.Затова живота в Русия ще си остане жизнь. А ние имаме избор да бъда Лайф!
217
4
 
8
 
! Отговори
ОпълченецаОтПандора преди 3 години
Господин непрофесионалист вашето непрофесионално и аматьорско мнение не ни трябва - вие сте аматьор и слаб играч в отбор на мекокиткови либерални метроне-се-к-с-уали в метрото на Фандъкова. Жалките ви вопли показват, че изядохте здравата боя и се се опитвате да маневрирате, но маневрите трябва да свършат до близката боклуджийска кофа...
216
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 244А ТИ ДОКЛАДА НА АНАНИЕВ В ПАРЛАМЕНТА НЕ ГО ЛИ ГЛЕДА???
215
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой никога не е казал че Слави ще става премиер.дали го харесвате или не е личен избор по важно е че имал възможност да организира хората за дадена идея.от герб бсп дпс искат да му намажат ските и да го пуснат по пистата след което да го спъват по всевъзможен начин и да ги изкарат неспособни да управляват.отказът от мандат е единственото правилно решение.
214
5
 
9
 
! Отговори
Косьо Ангелов преди 3 години
Нашия вожд е най-смел, може да управлява и с един депутат, ще се предложи за цар Боко Първи, а ние с удоволствие ще станем отново придворни шутове и пажове.
213
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ГЕРБ и ВМРО не са крали,тогава къде са отишли парите от ЕС? Другия вариант е да са абсолютно некадърност и да са направили неправилните проекти.А по.отношение реформите,видимо е че няма такива.Да не се повтаряме,но ние нямаме здравеопазване,нямаме образовани,нямаме съд,нямаме прокуратура,полиция.Имаме висока смъртност,престъпност,омраза.Какво добро имаме,имаме добри хора които добре мигрират.
212
9
 
15
 
! Отговори
30 години демокрация преди 3 години
И това на снимката *** е ОФИЦИАЛНО НАй-ПРОВАЛЕНИЯ МИНИСТЪР.първи по смъртност той вика успешно се справихме Дебелокож тапир,
211
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави се е покрил като мишка в хралупата.
210
5
 
11
 
! Отговори
Гербопопочитататепел преди 3 години
За крадец не ставаш Слави .Ти си будалааа.
209
7
 
18
 
! Отговори
Е, па... преди 3 години
Хайде сега да видим, кога точно Слави е казвал, че има намерение да става премиер. Нека Ангелов да обясни. Внушения, манипулации... Как не се спряха тези хора????? А, всъщност, от много приказки като вас, Ангелов, няма никакъв смисъл. Слави много добре знае какво прави.
208
5
 
21
 
! Отговори
Некой преди 3 години
Ти не си ли там да раздаваш рецепти, а не да редиш примиерите, плешикво?
207
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се справи с пандемията и взе да оправя политиката - пази боже от такива специалисти
206
7
 
29
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Слави каза предостатъчно др маша на един дърк комунист,пребоядисал се в " демократ"!какъвто е шефа ти др Борисов! Вие сте токсична партия другарю! Какво сте сте се заяли със Слави? Че ви отнема властта и спокойствието ли? Че иска да ви прати там където ви е местото? Ти нали беше уж " министър" на здравеопазването бре? Ама държиш и На оцеляването си а?-:((( Жалка токсична като тумор партия сте! Вървете си с мир! Времето ви във властта приключи! Иде новото! Вие сте мухлясала партия вече и прогнил
205
2
 
10
 
! Отговори
маус преди 3 години
До панчоинтересното при лъжещия е че дори не осъзнава че лъже мисля че това е някакъв вид заболяванено да тук е прозрачно че наистина има някакъв минимум лъжи който всеки гербер трябва да изрече всеки ден а за максимум лъжи няма лимит
204
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН не случайно предложи Антоанета Стефанова. Тя днес даде изявление, в което благодар на Васил Божков за оказваната й подкрепа през годините и допълни, че много го уважава като човек.ИТН е зависима олигархична партия. Факт е че приеха всички искания на ДПС, с които се разкриват нови 150 секции в Турция към наличните 35 говори достатъчно.